Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Bekleyişinde: Çalışma Meclisi Toplanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre, 5 yıllık bir aradan sonra 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da 13. Çalışma Meclisi toplanacak.

“Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği” temasıyla gerçekleştirilecek toplantıya, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi önemli kurumların temsilcileri katılacak.

Toplantıda ele alınacak başlıca gündem maddeleri şunlar:

  • Asgari ücret: Son asgari ücret zammı Temmuz 2023’te yapılmıştı. Mevcut ekonomik koşullar ve işçi-işveren talepleri göz önünde bulundurularak yeni bir asgari ücret artışı gündeme gelebilir.
  • Emekli maaşları: Emekli maaşlarının enflasyona karşı eriyen alım gücünün korunması için maaş artışı veya ek ödeme gibi çözümler masaya yatırılabilir.
  • Kıdem tazminatı: Kıdem tazminatı sisteminin işverenler üzerinde yarattığı yük ve çalışan hakları dengesi ele alınacak.
  • Esnek çalışma modelleri: Uzaktan çalışma, hibrit çalışma gibi yeni çalışma modelleri ve bu modellere ilişkin düzenlemeler tartışılacak.
  • Türk İş Kanunu ve diğer yasal düzenlemeler: 32 milyon çalışanı ilgilendiren Türk İş Kanunu ve diğer ilgili yasalarda yapılması gereken değişiklikler değerlendirilecek.

Toplantı sonucunda alınan kararlar, kamuoyuna ve ilgili tüm taraflara duyurulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Bekleyişinde: Çalışma Meclisi Toplanıyor!