Emekli ve Asgari Ücretlilere Bayram Sevinci! Okkalı Zamlar Kapıda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin merakla beklediği zam haberleri gelmeye başladı. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, enflasyonist ortamı göz önünde bulundurarak emekli ve asgari ücretliye okkalı zam yapılması gerektiğini savundu.

Emeklilere Temmuz ayında 6 aylık enflasyon verilerine göre bir zam yapılacak. Fakat asgari ücretliler bu zamdan faydalanamayacak.

Ocak ayından bu yana enflasyon oranı yüzde 15,6’ya yükseldi. Bu artış ile emekli ve asgari ücretliye yapılan yüzde 49,25 oranındaki maaş zammı enflasyon karşısında eridi. Bu duruma tepkiler yükseliyor.

Yerel seçim zamanında emekliler maaş düzenlemesi beklerken, Temmuz ayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından işaret edildi. Asgari ücretli ise enflasyon karşısında bir maaş zammı istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretliye zam yapılmayacağını açıkladı. Emeklilere de 6 aylık enflasyon oranında bir zammın yapılacağını belirtti.

Açlık sınırının asgari ücret seviyesine dayandığı bu günlerde emekliler maaşlarının asgari ücret seviyesine, asgari ücretliler ise enflasyon oranına göre maaşlarına bir zam yapılmasını talep ediyor.

Peki asgari ücretliye zam yapılır mı? Emeklinin maaşları ise asgari ücret seviyesine gelebilir mi?

Uzman isim Evren Devrim Zelyut, enflasyonist ortamı belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Satın alınan mallarda ciddi zamlar gelecek. Çünkü Faizin yukarıda bu kararla tutulması bir kredi maliyeti getiriyor. İki bütçe açığı var, bütün bunlar haliyle kurumlara yeni zamlar yaptıracak. Asgari ücretli ve emeklilere ise okkalı güçlü zamlarla bunları telafi edebilirler.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Emekli ve Asgari Ücretlilere Bayram Sevinci! Okkalı Zamlar Kapıda!