Kredi Kartı Sahipleri DİKKAT! Ek Önlem Mi Geliyor? Merkez Bankası Başkanı Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCMB Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımı toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karahan, yeni banknot basımından kredi kartlarına ek önleme kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2024-II’nin tanıtımı amacıyla TCMB İdare Merkezi’nde bugün bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda Karahan, TCMB’nin 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan artırarak yüzde 38’e çıkardığını, 2025 ve 2026 yıl sonu tahminleri ise sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde sabit bıraktığını duyurdu.

Karahan’ın kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Enflasyonda Zirve Ne Zaman?

“Enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğiz. Şu anki hesaplarımıza göre baz etkisi ve doğal gaz etkisiyle enflasyonda zirvenin yüzde 75-76 civarında olacağını öngörüyoruz.”

TCMB’nin Rezerv ve Kur Hedefi Ne Seviyede?

“Para politikasında sıkılaşmayla talepte dengelenme öngörüyoruz. Dönem dönem TL’ye çok talep olunca bizim için rezerv biriktirme fırsatı oluyor. Kur hedefimiz yok, serbest piyasada döviz arz talebiyle oluşuyor.”

Asgari Ücret Görüşmelerinde Taraf Değiliz

“Asgari ücret konusu TCMB uhdesinde bir konu değil. Görüşmelerin bir tarafı da değiliz. Dolayısıyla bir tavsiye de söz konusu değil. Biz enflasyon tahminlerimizi yaparken birtakım varsayımlarda bulunmak durumundayız.”

500 TL’lik Banknot Basılacak mı?

“Üst banknota ihtiyaç olup olmayacağı birçok faktöre bağlı. Finansal analizlere, teknik değerlendirmelere göre biz buna karar veriyoruz.”

Kredi Kartına Ek Önlem Olacak mı?

“Şu aşamada kredi kartı faizleri konusunda ek önleme ihtiyaç yok.”

KKM Ne Zaman Sona Erecek?

“KKM’nin kalan kısmının da TL’ye geçecek şekilde ilerlemesini öngörüyoruz.”

Karahan’ın açıklamalarıyla ilgili detaylar toplantıdan sonra basın mensuplarıyla paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Kredi Kartı Sahipleri DİKKAT! Ek Önlem Mi Geliyor? Merkez Bankası Başkanı Açıkladı