Memur Zammı Belli Oldu! Emekli ve Asgari Ücretlilere de Zam Var mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SSK 4A, 4B, 4C, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri için milli gelir zammı müjdesi geldi!

Bu zammın hesaplarınıza hemen yansıtılacak olduğu haberini alırken milyonlarca emekli heyecanlanıyor. Türkiye’de 16 milyonu aşkın emekli bulunuyor ve onlar, artan enflasyon nedeniyle ara zam beklerken milli gelir zammı için beklenen açıklama geldi.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın temmuz ayına kadar herhangi bir zam yapılmayacağı açıklaması sonrasında emekliler ara ve seyyanen zam açıklamasına odaklanmıştı. Bu süreçte, ikramiye ve promosyon ödemelerinde alınan zam kararı kapsamında emeklilere 3 bin TL ikramiye ödemesi yapıldı ve kamu bankalarındaki promosyon ödemeleri de 8-12 bin TL arasında artırıldı.

Şimdi ise milli gelir zammı müjdesi verilirken, yeni zam söylemi milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı. 2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak emekli maaş zammı yüzde 49,25 olarak belirlendi ve en düşük maaş 10 bin liraya yükseltildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verileri doğrultusunda emekli aylıklarının güncelleme katsayısı 1,6477 olarak uygulanırken, milli gelirde yaşanan artış nedeniyle maaşlara ilave zam yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Memur Zammı Belli Oldu! Emekli ve Asgari Ücretlilere de Zam Var mı?