Özgür Erdursun’dan Emeklilere Müjde: Zam Oranları Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SGK Bağ Kur memur emeklilerinin zamlı maaşları, uzman Özgür Erdursun tarafından açıklandı. Erdursun, Temmuz ayındaki zamları önceden duyurarak SSK, BAĞ Kur, ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde kaçlık bir artış yapılacağını ve bu artışlar sonucunda zamlı maaşların detaylı hesaplamalarını gerçekleştirdi.

Erdursun’un son açıklamasında, 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcamalarının hesaplanmasıyla ortaya çıkan açlık sınırının 17.250 lira olduğunu belirtti. Bu durumun asgari ücret, diğer ücretler ve emekli aylıklarıyla ilgili konuşulmasının normal olduğunu ancak bu durumun görmezden gelinmesinin anormal olduğunu vurguladı.

Temmuz ayındaki zamlarla ilgili olarak Erdursun, SSK ve BAĞ Kur emeklilerine yüzde 30 oranında enflasyon farkı verileceğini açıkladı. Bu zam, önceki dönemlerdeki düşük maaşların geçinmesine yetmemesi nedeniyle bekleniyordu. Ayrıca, memur ve memur emeklilerine ilk altı ay için yüzde 15, sonraki altı ay için ise yüzde 10 toplu sözleşme farkı öngörüldü. Erdursun, en düşük emekli maaşının 10 liradan 13 bin liraya çıkartılacağını ve memur emeklilerine yüzde 5’lik bir ilave yapılacağını dile getirdi.

Erdursun, önceki açıklamalarında enflasyon oranında yapılacak zammın emekli maaşlarının alım gücünü artırmayacağını vurgulayarak, tüm emeklilere yapılacak 10 bin liralık enflasyon farkı dışında ek bir zam yapılması gerektiğini savunmuştu. Bu ek zamın ardından, emekli maaşlarının güncel rakamlara göre yeniden düzenlenebileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Özgür Erdursun’dan Emeklilere Müjde: Zam Oranları Belli Oldu!