SGK UZMANINDAN EMEKLİ MAAŞLARINA İNTİBAK YASASI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, emekli maaşlarına dair önemli bir açıklamada bulundu ve İntibak Yasası’nın geleceğine ilişkin sürpriz detayları paylaştı.

Ocak ayında milyonlarca emeklinin maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Ancak en düşük emekli maaşının hâlâ 10 bin TL seviyesinde olması, emeklilerin tepkisine neden oldu. Açlık sınırının 16 bin TL’ye yükseldiği dönemlerde, emeklilerin maaşlarında artış talepleri gündemdeydi.

İsmail Sevinç, bu talepleri desteklemeye devam ediyor. İntibak Yasası’nın, emekli olan herkesin aylıklarının eşitlenmesini sağlayarak farklılıkların giderilmesine yardımcı olduğunu belirtiyor. Eğer yeni bir İntibak Yasası çıkarsa, 2000 yılından sonra emekli olan kişilerin maaşlarına yeniden bir düzenleme gelecek. Bu düzenleme ile milyonlarca emeklinin maaşları, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre farklı oranlarda artacak. İntibak Yasası’nın yürürlüğe girmesi halinde emekli maaşlarında 1.200 TL’ye kadar artış yaşanabilecek.

Sevinç, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz’ın “emeklilere yönelik çalışmalar yapıyoruz” açıklamasını aktararak, bu tarz çalışmaların teknik kapasitenin artırılması gerektiğine dikkat çekiyor. Bürokrasinin güçlendirilmesiyle bu çalışmaların daha etkili sonuçlar vereceğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
SGK UZMANINDAN EMEKLİ MAAŞLARINA İNTİBAK YASASI!