4A, 4B, 4C, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Müjde! Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SGK, emeklilere yönelik önemli bir hizmeti ücretsiz sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, emekliler artık çeşitli sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler. İşte detaylar…

SGK, enflasyonun etkisiyle ekonomik zorluk yaşayan emeklileri düşünerek önemli bir adım attı. Geçtiğimiz yıl başlatılan sağlık hizmetlerindeki yeniliklerin süresi ve kapsamının genişletileceği duyuruldu.

Özellikle maliyetli tedavi yöntemlerinden biri olan fizik tedavinin yoğun talebine alternatif olarak, kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alındı. Bu uygulama ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, kaplıca tedavilerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Uygulamanın deneme aşaması tamamlanmak üzere. Alınacak kararla birlikte, emekliler için ücretsiz kaplıca tedavisi kalıcı hale getirilecek.

Ücretsiz hizmetten yararlanmak için emeklilerin yapması gerekenler oldukça basit. Herhangi bir sağlık kurumundan fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu almak yeterli olacak. Bu raporla başvuran emekliler, uygun bulundukları takdirde 6 ay boyunca ücretsiz kaplıca tedavisinden faydalanabilecekler. Tedavi sürecinin devam edip etmeyeceği ise rapor kararına göre belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
4A, 4B, 4C, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Müjde! Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!