5 Bin Gün Kuralı Gerçek Oluyor! SGK Uzmanı Ali Tezel’den EYT’lilere Erken Emeklilik Sürprizi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca emeklinin en temel sorunlarından biri olan EYT sorunu gündemdeki yerini koruyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan emeklilere yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilme imkanı 3 Mart 2023 tarihinde hükümet tarafından sağlanmıştı.

Ancak bu düzenleme, 10 Eylül sonrası da sigorta girişi olan emeklileri kapsamadığı için EYT sorunu ortaya çıktı. Pek çok emekli, yaş sorununu ele almaya başladı.

2000 sonrası emekli olanlar ise erken emeklilik imkanı talep ediyor. Ancak iktidar tarafından bu konuda olumlu bir adım atılmadı.

SGK Uzmanı Ali Tezel, konuya ilişkin tarih vererek açıklama yaptı. Tezel, “Yarından sonra Bağkur’lularda 7 bin 200 güne, EYT’lilerde ise 5 bin güne düşüyor. Ancak erken emeklilik için net bir tarih vermek mümkün değil, en erken 2028’den önce olmayacağı kesin” ifadelerini kullandı.

Emeklilikte yaşa takılmak (EYT), emekli olmak için gerekli prim gününü ve çalışma süresini doldurmuş ancak kanunda belirtilen yaşa gelmeyi bekleyen kişileri kapsar. Bu kişiler, 1999 yılından önce sigortalı olarak çalışmaya başlayan ve gerekli prim gününü dolduran kişilerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
5 Bin Gün Kuralı Gerçek Oluyor! SGK Uzmanı Ali Tezel’den EYT’lilere Erken Emeklilik Sürprizi!