Emekli Olmak İsteyenlere Dikkat! SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan Kritik Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik konusunda kritik bir uyarıda bulunarak “yandınız” dedi ve detayları paylaştı.

Erdursun, milyonlarca çalışanın emekli olmak için belli şartları yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Kadınların en az 20, erkeklerin ise en az 25 yıl sigortalı olması ve en az 5000 gün prim ödemesi gerektiğini ifade etti. Ancak yurt dışında çalışanlar için durumun farklı olduğunu vurguladı.

Yurt Dışında Çalışanlar için Durum

Yurt dışında çalışanların Türkiye’deki sosyal güvenlik kurumlarına çalışmadıklarını gösteren belgeler sunması gerektiğini açıklayan Erdursun, aksi halde emekli aylığı alamayacaklarını belirtti.

Çözüm Önerileri

Az prim günü olanların, yani emeklilik için gerekli gün sayısını tamamlayamayanların, yurt dışı borçlanması yapmak yerine Türkiye’de bir şirketin ortağı olabileceğini ve Bağkur primlerini ödeyerek emeklilik haklarını koruyabileceklerini dile getirdi. Bu şekilde Türkiye’den emekli aylığı alırken yurt dışında da çalışabilir, sosyal yardım veya işsizlik maaşı alabileceklerini belirtti.

E-devlet Üzerinden Doğrulama

EYT kapsamında ’emekli olabilir’ doğrulamasını çalışanların SGK’ya gitmeden, e-devlet üzerinden alabileceklerini söyledi. “Hizmet Dökümü” veya “Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olurum” sorgulama dökümü ile gereken bilgilere erişebileceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Emekli Olmak İsteyenlere Dikkat! SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan Kritik Açıklama!