EMEKLİLERE KARA HABER! Emekli Maaşlarında Kesinti Yapılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca emekli, Temmuz zammını beklerken son dakika bir gelişme yaşandı ve emeklilere kötü bir haber verildi. Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklanacak ve bu rakam, emeklilerin maaşlarına yapılacak enflasyon zammını belirleyecek.

TÜİK tarafından bugüne kadar Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonları açıklanırken, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına dair enflasyon rakamları da ilan edilecek. Bu rakamların belirlenmesiyle birlikte memur ve memur emeklileri sözleşme zammı alırken, SSK ve BAĞKUR emeklileri refah payı olarak adlandırılan ek zamları alıyorlardı. Ancak, parasal sıkıntılar nedeniyle bu sene SSK ve BAĞKUR emeklilerine ek zam yapılmayacağı iddiaları gündeme taşınıyor.

Hangi emeklilerin maaşında kesinti olacak?

Çalışan emeklilerin maaşlarından kesilen miktar, işçi ve işveren katkı paylarının toplamına göre hesaplanıyor. Asgari ücret düzeyinde maaş alan emekliler, işçi katkı payı olarak 1006 TL, işveren katkı payı olarak da 3018 TL ödüyorlar. Böylece SGK’ya toplamda 3 bin 286 TL ödenmiş oluyor.

Çalışan emeklileri ilgilendiren bir diğer husus ise emekli maaşlarının kesilmesi durumu. Çalışan emeklilerin kamuda 4A statüsünde çalışmaya başlamasıyla birlikte SGK’ya sosyal güvenlik destek primi vermek zorunda kalıyorlar.

Emekli maaşlarında yapılan kesintileri öğrenmek isteyenler, maaş bordrolarına bakabilirler. Ancak, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden emekliler için herhangi bir kesinti olmayacak ve bu kişiler kesintisiz olarak Mayıs ayı maaşlarını çekebilecekler. Ancak, çalışan emekliler Mayıs ayı maaşlarını kesintiden dolayı eksik alacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
EMEKLİLERE KARA HABER! Emekli Maaşlarında Kesinti Yapılacak!