Emeklilere Kök Maaşında Sürpriz! Yüzde 59,25 Zam ve Düzenleme Beklentisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi için önemli bir gelişme yaşanıyor: Ocak ayında maaşlara yapılan yüzde 59,25’lik zamın ardından kök maaş konusunda bir sürpriz gündeme geldi. Daha önce 6 bin 700 TL ve altında kök maaş alan emeklileri etkilemeyen düzenleme, şimdi Ekrem Açıkel’in açıklamalarıyla yeni bir boyut kazanıyor.

Emekliler, kök maaşlarındaki sorunların çözülmesini talep ediyorlar. Bu konuda intibak yasasının gerekliliği konuşulurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın temmuz ayında yapılacak maaş zammına ilişkin açıklamaları ise merakla bekleniyor.

2000 ve 2008 yılları arasında yaşanan aylık bağlama oranı değişiklikleri nedeniyle ortaya çıkan kök maaş sorunu, birçok emekliyi etkiliyor. Uzmanlar, her geçen gün bu konunun önemini vurgularken, kök maaşın emekli maaşının net halini gösterdiğini belirtiyorlar. En düşük emekli maaşı sınırlamasıyla karşılaşan emekliler içinse çözüm Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen ücretle sağlanıyor.

Hükümetin belirlediği en düşük aylığın altında kök maaşı alan emekliler, zam alamama durumuyla karşı karşıya. Merkez Yürütme Kurulu’nda emekli maaşları konusunun ana gündem maddesi olduğu kulis bilgileriyle konuşulurken, ünlü gazeteci Ekrem Açıkel’in açıklamaları da dikkat çekiyor. Açıkel, kök maaşları 10 bin liranın altında olanların 10 bin liraya eşitlenmesi gerektiğini savunarak, bunun gerçekleşmesi durumunda maaş zammının da 13 bin TL’ye çıkabileceğini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Emeklilere Kök Maaşında Sürpriz! Yüzde 59,25 Zam ve Düzenleme Beklentisi!