Emeklilerin Zam Beklentileri Hüsrana Uğradı! Bölgelere Göre Yardım Ödemeleri Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, verdiği açıklamada emekli maaşlarının asgari ücrete artırılamayacağını belirtti. Emeklilerin geçim kaynaklarına yönelik sorunlar ve beklentiler devam ederken, Bakanlık bu konuda harekete geçti. Emeklilik sektöründe düzenleyici gelişmeler bekleniyor.

Emeklilerin maaşlarında Temmuz ayına kadar zam yapılmayacağına dair söylentiler olsa da, hükümetin emeklilerin geçimini desteklemek için bazı adımlar atacağı öğrenildi. Temmuz ayında emekli maaşlarının altı ay boyunca enflasyon oranında artacağı açıklandı. Ancak emeklilerin kademeli olarak artması bekleniyor. Bakan Işıkhan, maaşın asgari ücrete ulaşamayacağını açıkladı.

Emeklilere Bölgesel Destek:

Emeklilere yönelik hükümet planları sosyal yardımları da kapsıyor. Yapılan açıklamalar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Sosyal Yardım” bütçesi üzerinden emeklilere bölgesel destek sağlanacak. Bu bölgesel yardım kapsamında en düşük emekli aylığı alan kirada yaşayan ve ailede başka geliri olmayan kişilere aylık destek sağlanacak. Büyükşehirlerde yaşayanlarla doğu illerinde yaşayan emeklilere de farklı destekler sunulacak.

Büyükşehirlerde Yaşayan Emeklilere Kira Yardımı:

Büyükşehirlerde yaşayan, belirli koşulları sağlayan ve en düşük aylık maaşı alan emeklilere kira yardımı yapılacak.

Doğu İllerinde ve Kırsal Kesimde Yaşayan Emeklilere Yakıt Desteği:

Doğu illeri ve kırsal kesimdeki emeklilere doğalgaz veya odun, kömür gibi yakıt desteği sağlanacak.

Emeklilerin Maaş Beklentileri:

Konuya ilişkin destek çalışmaları başlatılırken emekliler maaşlarına zam beklentilerini sürdürüyor. Asgari emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarıldı ancak seçim sonrasında kademeli bir artış açıklanmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Emeklilerin Zam Beklentileri Hüsrana Uğradı! Bölgelere Göre Yardım Ödemeleri Başlıyor!