Memur ve Emekli Zam Oranları Netleşti! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ve memur zammı için 4 aylık farklar netleşirken, ekonomistlerin 6 aylık enflasyon beklentisi de açıklanmış durumda. Temmuz ayında temel maaş zammının yanı sıra en düşük emekli maaşı, memur maaşları ve 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşlarında da artışlar yapılacak.

Emekli ve memurlar her yıl 2 kez Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere zam alıyor. SSK, Bağ-Kur emekli zammı 6 aylık enflasyon oranı kadar olurken, memur ve memur emeklisi 6 aylık enflasyon farkına ilaveten toplu sözleşme zammı alıyor.

Nisan ayı enflasyonu sonrası SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için 4 aylık enflasyon oranı kesinleşti. 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 oldu. Nihai rakamda geriye sadece 2 veri kaldı. TÜİK’in 3 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00’da açıklayacağı Haziran enflasyonu sonrası ise 6 aylık enflasyon rakamları kesinleşecek.

6 aylık enflasyon beklentisi doğrultusunda en düşük memur maaşı 39.000 TL’yi aşacak. Memur emeklisinde taban aylık ise 17.500 TL’nin üzerine yükselecek. Ortalama memur maaşı da 44.000-44.500 TL bandında olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
Memur ve Emekli Zam Oranları Netleşti! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?