TEMMUZ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU! İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28 Şubat 2023’te Meclis’ten geçen EYT düzenlemesiyle 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik kapısı açıldı ve Türkiye’deki toplam emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıktı. Şimdi ise Temmuz ayında yapılacak olan emekli maaşı düzenlemesi gündemde. A Para kanalında yer alan habere göre, “taban emekli aylığı” üzerinde yapılan taslak çalışmanın detayları ortaya çıktı.

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılacağı kesinleşmiş durumda. Geçtiğimiz yıl ek zamda emeklilere yüzde 25 zam yapılmasına rağmen, bu artış tutarı sadece kök maaşlara yansıtılmış ve en düşük emekli maaşı alan milyonlarca kişinin eline geçen parada bir artış olmamıştı. Ancak bu yılın enflasyon farkıyla birlikte söz konusu artışın en düşük emekli maaşı için de geçerli olacağı belirtiliyor.

TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon farkının maaşlara yansıtılacağı öğrenilirken, en düşük emekli maaşının yüzde 25’lik artışla 12 bin 500 liraya yükselmesi muhtemel görünüyor. Bu düzenlemeyle, en düşük emekli maaşı alan vatandaşların maddi durumlarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Bu gelişmelerle birlikte, emekli vatandaşlar arasında umut ve memnuniyet artarken, detayların Temmuz ayında resmi olarak açıklanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
d_nceli
Düşünceli
TEMMUZ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU! İşte Detaylar!